Omgeving

Caravanpark De Hofstee in Nunspeet ligt midden in de prachtige natuur van de Veluwe. Het leent zich daarom uitstekend voor bijzondere, ontspannen of juist actieve uitstapjes met het hele gezin.

De Veluwe

De Veluwe is een van de mooiste en meest veelzijdige natuurgebieden van Nederland. U kunt in de directe omgeving van het caravanpark heerlijk wandelen of fietsen door dichtbegroeide bossen, over uitgestrekte zandvlakten en langs prachtige landgoederen. U zult werkelijk genieten van de sfeervolle uitzichten.

Hulshorsterzand

Op korte afstand van het park bevindt zich het bijzondere natuurgebied Hulshorsterzand. Dit is een grote zandverstuiving tussen Nunspeet en Harderwijk en onderdeel van de natuurgebieden Leuvenhorst en Leuvenumse Bossen. U vindt hier grote zandvlaktes, een aantal zeldzame planten en dieren en veel bossen. U kunt er heerlijk wandelen over een van de uitgezette wandelpaden.

Veluwemeer

Wie op zoek is naar een plek om heerlijk te zwemmen, te varen, te surfen of te vissen, doet er goed aan om een bezoekje te brengen aan het dichtbijgelegen Veluwemeer. Dit is een uitgestrekt meer met mooie en schone stranden en biedt altijd spetterend vermaak voor zowel jong als oud.

Fietspont Nunspeet-Biddinghuizen

Een fietstocht om het hele Veluwemeer is soms wat te veel van het goede. Begrijpelijk, want veertig kilometer is een behoorlijke afstand. Daarom vaart vanaf mei tot eind september tussen Nunspeet en Biddinghuizen het Veluwerandveer. Een unieke verbinding over het water die het mogelijk maakt in één dag te genieten van zowel de Veluwe als de polder.

Zanderplas

Recreatiegebied Zanderplas ligt midden in de bossen bij Nunspeet. Door het fijne zandstrand, de ruime lig- en speelweide, de vele voorzieningen en natuurlijk het heerlijke water is dit een ideaal dagje uit voor het hele gezin. Bij de kiosk kunt u lekkere hapjes en drankjes bestellen, terwijl u op het terras geniet van een geweldig uitzicht over het water.

Elspeetse heide

Op fietsafstand van ons caravanpark ligt de glooiende Elspeetse heide. Uniek aan dit prachtige heideveld is dat het nog steeds wordt onderhouden door begrazing van schapen. U kunt hier dan ook elke dag de schaapherder met zijn schaapskudde tegenkomen. De heide is ook een ideale plek op reeën, edelherten en wilde zwijnen te spotten.

Stakenberg (Speelweide)

In een prachtige omgeving, net aan de rand van het bos bij Nunspeet ligt speelweide Stakenberg. Deze speelweide heeft houten speeltoestellen waar je heerlijk in kan klimmen en spelen, maar natuurlijk is er ook genoeg ruimte om lekker te voetballen of touwtje te springen.